Mese a bútorokról és a kisfiúról - Múzeumpedagógiai óra

Cannot find gallery/20180613 - Mese a bútorokról és a kisfiúról subfolder inside /homes/hatvanymuzeum/public_html/images/gallery/20180613 - Mese a bútorokról és a kisfiúról/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:7.3.33

„ Vén vackorfa kicsi gallya,
Hallgass királyi szavamra.
Azt kéri az Erdő tőled,
Kisfiú váljék belőled.”

(Lesznai Anna: Mese a bútorokról és a kisfiúról)

A Hatvani 5. Számú Általános Iskola 1. osztályos tanulói Lesznai Anna szívhez szóló meséjével ismerkedtek meg múzeumunkban. Péterke tanulságos történetét interaktív módon dolgozták fel múzeumpedagógusunk irányításával. A szakaszos szövegfeldolgozás során véleményt formáltak a szereplőkről, kitalálták a mese folytatásának lehetőségeit. Kérdésekre válaszoltak, melyek megmozgatták a gyerekek előzetes tudását a mesékről, a körülöttük lévő világról. Csoportmunkában képkirakó játék segítségével idézték fel a történet legfontosabb cselekménymozzanatait. Fantáziájukat illusztrációkészítésben bontakoztatták ki.
A foglalkozás zárásaként megcsodálták a „Morzsái az eltörött világkalácsnak” című kiállításunkat. Itt felfedezhették Lesznai Anna Mese a bútorokról és a kisfiúról című könyvecskéjét és a meséhez kapcsolódó illusztrációit.
Sok új ismerettel, élménnyel gazdagodtak, rajzaikat örömmel vitték haza. Ügyesek, érdeklődőek voltak!