Régészet napja

Immár ötödik alkalommal rendezték meg országszerte május 25-26-án a Régészet Napját, melynek idei témája a Szerepek,

sorsok, életek: az ezerarcú ember volt. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozott idén először a Hatvany Lajos Muzeális Gyűjtemény „Hol volt, hol nem volt a világon egyszer” – Kora bronzkori ember és a túlvilág című többrétű programjával. Az eseményünkhöz csatlakozott a Dobó István Vármúzeum régésze, Farkas Csilla is, aki a Hatvan-Kisfaludy utca 60. nevű lelőhelyen a kora bronzkori ember és a túlvilág kapcsolatát ismertette a látogatók számára. A gyerekeknek pedig Pásztor Eszter tartott "terepi gyakorlatot", ahol a kicsik megismerkedhettek a kincskeresés örömével, a földből előkerült tárgyak sokaságával és a szakszerű feltárás rejtelmeivel. Emellett egy kora bronzkori sírrekonstrukcióval is megismerkedhettek a jelenlévők, akiket Nagy László, a föld tulajdonosa kalauzolt el a területen. "Igazi régészeti kőleves volt ez!" - Farkas Csilla, régészt idézve, hiszen több hatvani lakos is segített (például Muzsik Hajnalka -kapu felfestése) a rendezvény sikeres lebonyolításában.

Köszönjük mindenkinek a segítséget és a részvételt! Igazi régész lehetett minden felnőtt és gyermek itt Hatvanban egy szombat délutánra.

regeszet_napja_01.jpgregeszet_napja_16.jpgregeszet_napja_11.jpgregeszet_napja_19.jpgregeszet_napja_02.jpgregeszet_napja_05.jpgregeszet_napja_12.jpgregeszet_napja_09.jpgregeszet_napja_17.jpgregeszet_napja_06.jpgregeszet_napja_08.jpgregeszet_napja_18.jpgregeszet_napja_03.jpgregeszet_napja_14.jpgregeszet_napja_04.jpgregeszet_napja_15.jpgregeszet_napja_07.jpgregeszet_napja_10.jpgregeszet_napja_13.jpgregeszet_napja_20.jpgDSC_0099.JPGDSC_0097.JPGDSC_0095.JPG