Régészet napja

Cannot find gallery/2018/20180525 - Régészet napja subfolder inside /homes/hatvanymuzeum/public_html/images/gallery/2018/20180525 - Régészet napja/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Immár ötödik alkalommal rendezték meg országszerte május 25-26-án a Régészet Napját, melynek idei témája a Szerepek,

sorsok, életek: az ezerarcú ember volt. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozott idén először a Hatvany Lajos Muzeális Gyűjtemény „Hol volt, hol nem volt a világon egyszer” – Kora bronzkori ember és a túlvilág című többrétű programjával. Az eseményünkhöz csatlakozott a Dobó István Vármúzeum régésze, Farkas Csilla is, aki a Hatvan-Kisfaludy utca 60. nevű lelőhelyen a kora bronzkori ember és a túlvilág kapcsolatát ismertette a látogatók számára. A gyerekeknek pedig Pásztor Eszter tartott "terepi gyakorlatot", ahol a kicsik megismerkedhettek a kincskeresés örömével, a földből előkerült tárgyak sokaságával és a szakszerű feltárás rejtelmeivel. Emellett egy kora bronzkori sírrekonstrukcióval is megismerkedhettek a jelenlévők, akiket Nagy László, a föld tulajdonosa kalauzolt el a területen. "Igazi régészeti kőleves volt ez!" - Farkas Csilla, régészt idézve, hiszen több hatvani lakos is segített (például Muzsik Hajnalka -kapu felfestése) a rendezvény sikeres lebonyolításában.

Köszönjük mindenkinek a segítséget és a részvételt! Igazi régész lehetett minden felnőtt és gyermek itt Hatvanban egy szombat délutánra.