Június 26 - Múzeumok Éjszakája

A 2021. június 26-án zajló Múzeumok Éjszakája során változatos  programokkal várjuk az érdeklődőket.

A rendezvények a Hatvany Lajos Múzeum épületében (3000, Hatvan, Kossuth tér 12.) 16 és 22 óra között zajlanak majd, ugyanitt egy kézműves vásár megtekintésére is lehetőség lesz, illetve kiállításainkat is bemutatjuk a látogatóknak. A Hatvani Cukorgyár Emlékháza külső helyszínen érhető el, címe: 3000 Hatvan, Radnóti tér 2. 

Jegyárak:
Teljes árú jegy: 1500 Ft/fő
Diák- és nyugdíjas jegy: 700 Ft/fő
6 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes

A megváltott belépők magukba foglalják a kiállítások megtekintésének lehetőségét, a Múzeumok Éjszakája programjain való részvételt, illetve a Cukorgyári Emlékházba és a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumba (3000 Hatvan, Kossuth tér 24.) történő belépést. A Hatvany Lajos Múzeumban 16 órától, a Vadászati Múzeumban 18 órától vásárolhatók jegyek az eseményre.

A hatályos kormányrendelet értelmében a belépőjegy megváltása csak védettségi igazolvány és személyazonosító igazolvány felmutatásával lehetséges. A zárt terekben kérjük, viseljenek maszkot!

16:00 és 21:30 között a látogatókat pecsétgyűjtő játékra invitáljuk. A pecsétgyűjtő lapok igénylésére a belépőjegy megváltásakor biztosítunk lehetőséget. Aki mind a három helyszínt (a Vadászati Múzeumot, a Hatvany Lajos Múzeumot és a Cukorgyári Emlékházat) felkeresi, és mind a három pecsétet megszerzi, nyereményjátékon vehet részt.

A Cukorgyári Emlékházban 21:00-ig van lehetőség a pecsétgyűjtésre. 

A Hatvany Lajos Múzeum "Harangok üzenete" című kiállítása a Múzeumok Éjszakáján ingyenesen látogatható. A pecsét megszerzésének feltétele egy, a kiállításhoz kötődő feladat teljesítése.

A pecsétgyűjtő lapok leadása a Hatvany Lajos Múzeumban és a Vadászati Múzeumban történhet.

A látogatók 21:30-ig adhatják le a lapokat, a sorsoláson csak azok vehetnek részt, akik mind a három pecsétet összegyűjtötték.

A sorsolásra 21:45-kor kerül sor, a Hatvany Lajos Múzeum udvarán! A játék menetéről és a megnyerhető ajándékokról bővebben itt olvashatnak.

Az érdeklődőket a rendezvény fordulópont-tematikájához kötődő foglalkozásokkal, előadásokkal és koncertekkel várjuk.

Részletes programtervünk a következő:

10:00-22:00: Az Eszterlánc Kézműves Egyesület vására az épület előtt, a gyerekeknek arcfestés lehetősége

16:00-tól: Nemezelés és egyéb foglalkozások a Múzeum épületében

16:30-17:00: Ismeretterjesztő előadás a könyvtárban: Hatvan sorsfordítói, a törökök – A hatvani vár régész szemmel Gál Andrea, régész, Hatvany Lajos Múzeum

16:30-17:30: Pipiske és tintokos konty - Hatvan környéki népviseletek bemutatója, tánctanítás az udvaron. Tóth Gergő, magyartanár

17:30-18:00: Ismeretterjesztő előadás a könyvtárban: Ütött az óra, megszólalt a harang, Millisits Máté, művészettörténész, Hatvany Lajos Múzeum

18:00-19:00: Weöres Sándor-est, Birkás Ildikó koncertje a Múzeum udvarán, Weöres Sándor verseinek feldolgozása

18:30-19:00: Holdfényt vetettem, Halász Lajos Weöres Sándorról szóló filmjének bemutatója a könyvtárban

19:00-20:00. Mesék a kiállításban, Fekete Anita foglalkozása a Lesznai Anna munkáit bemutató időszaki kiállításban, a Múzeum emeletén

19:45-21:00: A Hatvani Szimfonikus Zenekar szalonzenekarának koncertje

21:45-22:00: Nyereményjáték-sorsolás

Az esemény további részleteiről honlapunk vagy Facebook-oldalunk tudósít:

https://hatvanymuzeum.net/

https://www.facebook.com/hatvanymuzeum/

Mindenkit szeretettel várunk!