Protokoll kiállítással készülnek a nyitásra a múzeumban

PROTOKOLL ÉS DIPLOMÁCIA CÍMŰ KIÁLLÍTÁSSAL KÉSZÜLNEK A NYITÁSRA A HATVANY LAJOS MÚZEUMBAN. A TÁRLAT ÉRINTI ÉS BEMUTATJA AZ EGYHÁZI, A KATONAI ÉS AZ ÁLLAMI PROTOKOLLT IS.

protokoll

Új kiállításokkal készülnek a nyitásra a Hatvany Lajos Múzeumban. Protokoll és diplomácia témában zajlik a következő tárlat, amely a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének közös szervezésében jött létre. A szervezők célja az volt, hogy bemutassák a diplomácia és protokoll szakterületeit, ugyanis ez idáig, ilyen tematikájú tárlatot még nem rendeztek Magyarországon. – A kiállítás szekciókban mutatja be az állami, a diplomáciai, az egyházi, a katonai, a sport és Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal protokollját. Mindezek mellett, egy külön teremben Hatvan múltja és protokollja is bemutatásra kerül – részletezte Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatóhelyettese.

Hozzátette, hogy a múzeumban gőzerővel zajlanak a munkálatok, illetve a kiállítás rendezése. Az intézmény munkatársai már nagyon várják, hogy ismét látogatókkal teljenek meg a termek, így amint a járványügyi szabályok engedik, megnyílnak a kiállítások.

A CIKKET ÍRTA:
Rimán Alexandra